Min önskelista


- Canon EF 50mm f/1.8 II
- Stativ
- En fjärrutlösare
- Helkroppsmassage
- Presentkort på Lindex och H&M
- Pengar
- Kläder

Ny design!

Detta är vad jag suttit och fixat med den senaste timmen.
Är ganska nöjd, tycker att denna är bättre än den förra.
Enkel, stilren och mer höstig. Prima skinka, japp japp.

(tryck f5 om den inte syns för er!)

Vad tycker ni??


Bak av lussekatter








Inte helt fel med ledighet

Efter 1,5 timmar brasilians jujutsi, eller BJJ som det också kallas, var vi tjejer helt slutkörda. Riktigt kul och jobbigt. Lärde oss några tekniker och självförsvars grepp. När vi fixat iordning oss igen gjorde vi styrka - rörlighet - koordination prov och det kändes bra för min del. Kände att jag fick ner den information jag ville, och kunde svaret på i stort sett alla frågor.

Slutade 11.15 idag, precis som alla andra dagar. Men imorgon och på torsdag är vi lediga!! Så himla skönt! Sen sovmorgon på fredag till 12.15, kan knappast bli bättre. Inga prov på gång heller, så jävla härligt!

Nu ska jag sminka mig, och sedan ska min lillasyster, jag och Martin vandra bort mot hennes skola (min gamla) för att besöka deras öppna hus. Hoppas jag träffar alla gammla lärare, har saknat dem!

Puss på er!


22.13

Resultatet på provet var bra, så en nöjd Ebba satt och klippte i lite filmmaterial från förra veckan. Lektionen rullade snabbt förbi, och när den var slut vandrade jag bort till stationen och tog bussen hem. Käkade, mådde illa, somnade, vaknade, pluggade idrottsteori, kollade tv. Lika intressant dag som alltid.

Imorgon är det brasiliansk jujutsi och prov som står på schemat, taggad till tusen på det förstnämnda!


It´s monday

Hello there!
Just nu sitter jag i skolan och har precis skrivit det teoretiska provet i filmklippning. Det kändes ganska bra, och vi får reda på resultatet redan efter rasten. Därför förstår ni kanske att det var lätt, eftersom läraren hinner rätta 14 prov på 20 minuter.

Svenskaredovisningen blev flyttad till nästa vecka eftersom att jättemånga var sjuka, så det känns skönt. Om 3 timmar sitter jag framför matbordet och har käkat med mamma och Jonna skulle jag gissa på. Sen blir det idrottsplugg till jag dör.. Känns så på ett ungefär. Härligt!

Vad ska ni fina läsare göra idag?


Helgen

Efter fredagens julklappshandlande gick jag och älsklingen bort till Tilda och kollade på Idol, där tyvärr Molly inte presterade så bra och fick lämna tävlingen. Nästa vecka hoppas jag innerligt på att Amanda Fondell åker ut, för det är Robin och Moa jag vill se i final då jag tycker att båda två är värdiga vinnare!

Även lördagen spenderades med Martin fast hos mamma där vi lagade god mat, kollade på tv och film och bara njöt av varandras sällskap. Sådana stunder är guld värda ♥

Och idag är det söndag. Det är den 27 november. Det är 1:a advent.
Med första ljuset i adventsljusstaken tänt åt mamma, Martin och jag frukost.
Resten av dagen har besått av söndagsslapp med mamma, pizza och kak-bak, och lite plugg. Nu ska jag nog stänga av datorn, läsa igenom idrotten och filmhäftet och sedan hoppa in i duschen! 

Inga bilder på mammas dator, så bjuder denna cam-bild.


Mot staden

Precis som rubriken lyder sitter min älskling och jag på bussen mot stan. Båda är lediga idag, då jag och min klass fått i uppgift att fota hemma, men det gör jag när jag kommer hem!

Det vi ska kolla efter idag är lite julklappar till nära och kära. Längtar som fan till julafton! Hoppas snön kommer snart också..


Redo för advent

Sådärja! Då var adventsljusstakarna upplockade, och julgardinerna uppsatta för i år! Riktigt fint, och det blev ännu mera julstämning med en liten tjuvstart på de mumsiga lussekatterna.

Tyskan gick okej, och resten av lektionen njöt vi av bullar och varm choklad medan österrikeskan Anita framförde en presentation om hennes land.


Deutsch

Efter en lång men händelserik mattelektion, samt 2 knäckebröd till lunch sitter jag nu med mina 4 vänner på en bänk och väntar på att tyskalektionen ska börja. Jag är inte så himla taggad på att göra min muntliga redovisning, men det får väl gå. Kan allting utantill men som vanligt kommer jag börja stamma och göra bort mig när jag står där uppe.. Wish me good luck!

Haha loooove våran mattelektion, tjafs till hundra om en lottning till vilka som ska gå i skolan nästa onsdag på gymnasiemässan. Några små tjejer som Lina och Clara blev lite ägda??? Puss på er :*


w e h e a r t i t . c o m

Naglar

Kvällen skulle ha bestått av idrottsplugg, men istället kollade jag mest på tv med min lillasyster. Jag klarar inte av att plugga längre.

När jag kollade på "finalen" av Bonde söker fru fixade jag USA naglar på mig själv. Riktigt pilligt, men roligt. Resultatet blev väl inte det bästa, men det duger för mig.


Roligt som tusan

HAR DU ?
Folköl i kylen: Nej
Något husdjur: Katten Findus
Någon favoriträtt: Fläskfilé, klyftpotatis och vitlökssås
Puder på dig: Nej
Några framtidsplaner: Flytta hemifrån
Någon sjukdom: Nej
Gymkort: Inte längre
En homosexuell kompis: Inte vad jag vet
Duschat idag: Nej
Någon kompis som snarkar: Amanda & Martin
Någon vän som spelar i ett band: Ja
Några mvg:n: Inte fått betyg på gymnasiet än, hade 1 när jag gick ut 9:an
Någon som förstår dig: Martin, Matilda, Frida och Amanda
Något beroende: Läppsyl, tuggumi och coca-cola
Fikat idag: Nej
Nagellack: Inte på mig
Någon vän som bor i ett annat land: Några sådana har jag inte

VEM ? ..

Avskyr du: Ingen
Delar du mest minnen med: Amanda
Längtar du mest efter: Martin
Stör du dig på: Kan inte säga här
Gosar du med: Martin
Lagar mat: Pappa, mamma eller jag & Martin
Diskar: Diskmaskinen

VILKEN ? ..

Tidning läser du: Barometen och aftonbladet
Buss åker du oftast: 121:an
Dag fyller du år: Nyårsafton
Årstid föredrar du: Vinter
Stad är du uppväxt i: By! Vassmolösa utanför Kalmar

VAD ? ..

Gör du nu: Tuggar tuggumi och dör på stolen på engelskalektionen
Gör dig till en bra människa: Jag är ärlig, pålitlig och förstående.
Gör dig till en dålig människa: Jag är extremt lat
Vill du arbeta med: Tidningar, kameror
Är roligast just nu: Petter, vikarien
Har du på dig nu: Underkläder, t-shirt och blåa jeans
Har du för smink idag: Ingenting
Äger du för skor: Några par
Har du för storlek i skor: 38
Läser du för bok: Har inte tid för det
Ska du göra nu: Stänga av datorn och gå till bussen :)

I LOVE YOU


18.09


Vi slutade redan vid 9.40 idag på idrotten, så då gick jag tillbaka till skolan och skrev ut några idrottspapper. Efter det käkade jag lunch på Frasses samtidigt som jag pluggade in tyskan och läste igenom filmklippningdpapperna. Känns som att jag har ganska så bra koll på det nu!

Tog 11.30-bussen hem och när jag kom hem var min lillasyster och farmor hemma. Så vi pratade lite allmänt skit och skojade. Sen hon åkte hem har jag försökt att konentrera mig på idrottspapprena, men det har inte gått så bra eftersom att det är för mycket text om saker som inte intresserar mig ett dugg. Provet är på tisdag, så visst jag har tid på mig att öva. Men hur roligt är det? Finns så mycket annat jag vill lägga min tid på!!


Ett pass Kettleballs

Precis som rubriken lyder var jag och klassen och körde ett pass med Kettleballs på Friskis & Svettis på idrotten. Det var riktigt roligt, och dessutom tränar det alla muskelgrupper och det innebär därför mycket styrka, rörelse och koordination.

Det var första gången jag gjorde detta, och har ärligt talat aldrig hört talats om det innan. Med hjälp av en rund vikt gör man massa olika rörelser som upprepas. Vikterna som vi jobbade med var 8 & 12 kg, och det kändes rejält efter några minuter.

Ett perfekt, roligt och komplett träningspass jag vill tipsa er om!

 

21 november 2011

På svenskan idag arbetade jag och Frida med vinets gud Dionysos, och efter lunchen kollade vi på någon scen från "Saving private Ryan" och efter det gick jag, Frida och Madde ut och filmade i en lekpark. Första gången vi filmade! Skulle följa 180 gradersreglen och lite sånt. Jag erbjöd mig att trilla av en gunghäst i filmen som vi ska klippa nästa lektion, så ja, ni kan ju tänka er hur roligt det ser ut ;)

Efter skolan hade jag utvecklingssamtal med min klassföreståndare Peter och min mamma och pappa. Vi pratade inte om något speciellt så, utan jag låg bra till i alla ämnen. Kanske att jag ska börja ha matte på onsdagar efter skolan tack vare mitt usla resultat på senaste matteprovet. Jag hatar matte.
Är i skolan för att lära mig, så kanske får offra någon timme på onsdags eftermiddagar för att plugga matte. Fun-life.nu

Resten av denna tråkiga novemberkväll har gått åt till att skriva ner fakta om österrikes jultraditoner, som jag nu ska roa mig med att memorera på tyska. Har nämligen en muntlig redovisning i tyska på torsdag.


This weekend

I fredags hade vi foto i skolan. Kollade igenom klassens höstbilder och fick sedan en ny uppgift (Hemma hos - repotage) som ska vara klar den 2 december. Lektionen gick snabbt, och när den var slut gick Martin och jag till bussen där vi pratade med hans kompis Sebastian hela resan. Resten av kvällen blev det idolmys framför tv:en, och JAAA vad bra att Amanda P åkte ut. Som jag längtat!

Igår var det en riktigt slappar dag, gick i nattlinnet i stort sett hela dagen. Bara tog det lugnt och gjorde en massssa tal i matteboken. Skönt att ha det avklarat! Framåt kvällen fixade jag iordning min lillasyster och hennes kompis som skulle på högstadiedisco, och när de åkt, åkte pappa, jag och Martin på bio. Vi såg på "Contagion" och den var riktigt bra!

Idag har jag och älsklingen hjälpts åt med att laga mat, och sen har jag gjort lite tyska.
Tråkigt, men mysigt och bra att ha Martin nära ♥
När han åkt kom min kära vän Tilda hit och vi pratade en massa.

Trots tattar-tyskan och matten, har detta varit en bra helg!


Jo men eller hur

Alltid trevligt att få reda på att man har 2 sidor i matten som ska vara klar nästa vecka.
Och att en tyska-sak ska vara klar innan söndag klockan 23.59..

Dagen har iallafall varit bra. Eller ja, jag bytte ut matte -och tyskalektionen mot sängen, datorn och tv:en. Inte helt fel. Hade dock varit skönare om man inte haft feber, ont i halsen och varit snuvig.

Ställer mitt alarm på 10 så jag hinner duscha och fixa mig innan jag tar bussen till skolan för att ha foto.
Känner att jag inte vill missa den lektionen, så hoppas att jag mår bättre imorgon.

Älskar att sitta i en soffa nära en kamin/eldstad och bara kolla rakt in i elden


Höst






Sjuk


Blev inget bloggande igår för jag mådde piss. Åkte hem vid 11.30 från skolan, försökte hålla mig vaken på bussen och direkt när jag kom hem försökte jag somna inlindad i mitt dun-täcke. Vaknade vid 19.30 (givetvis vaknade jag fler gånger under dagen, men somnade snabbt om) och då tog jag några staplande steg och la mig i soffan istället och glodde på tv fram till 00.00.

Har inte mått så dåligt på länge. Hög feber, öm i hela kroppen, täppt i näsan, svinigt ont i halsen + att öronen värker såfort man hör lite högre ljud. Detta suger!


15 november

Inatt sov älsklingen hos mig, och vi vaknade vid halv 7 och sedan tog vi bussen till skolan. Min skoldag var inte så lång då den bara betod av en idrottslektion som var uppdelad i en teori del, och ett styrkepass kombinerat med poker. Det ni!

Mamma hämtade mig runt 11.30 och då åkte vi till Råbergs bil så min morbror kunde hjälpa oss att byta däcken på bilen. Efter att ha besökt Rusta också åkte vi hem och jag gick och la mig, huvudvärk :(

Vaknade för ett tag sen och nu är älsklingen här, det gillas ♥

14 november

Kom precis innanför dörren och sitter nu i soffan och kollar på tv med Martin. Vi har precis varit ute och fotat lite bland ljus och gravstenar. Det blev faktiskt bra och mysiga resultat, även att jag inte har något stativ..

Efter provet idag i skolan, hade vi lunch och sedan hade vi något samtal med kuratorn. Efter det var det bara 30 minuter kvar till videoredigeringen. Martin mötte mig i skolan och sen tog vi bussen hem och stekte hamburgare, haha ;)

Hihi kolla så fint jag har gjort:


Antiken - chek!

Sitter väldigt obekväm på golvet med datorn i knät och bloggar. Har nyss skrivit klart antik-provet, och det kändes faktiskt riktigt bra! Har jättehungrig och börjar få ont i huvudet.. Blir säkert äcklig mat i skolan idag med, och inga pengar har jag heller. Fan!


Fars dag

Hade en riktigt trevlig kväll igår, tillsammans med mammas kompisar och min älskling. Dom var nyttiga och åt sallasbuffé, medans jag och Martin tjockade oss med pizza. Mums!

Idag vaknade Martin och jag runt 11, och käkade vitlöksbröd till frukost. Haha, frågan är om man kan bli nyttigare? Efter att bara ha slappat åkte han hem runt 2, och då åkte jag, mamma och min lillasyster till mormor och morfar för att fira fars-dag. Blev en god middag med efterätt tillsammans med min morbror Magnus och mina kusiner Anton och Albin. Trevligt! På kvällen blev det att åka och fika lite till oss pappa och sedan hem igen för att plugga. Fast plugg blev det inte, utan jag tyckte att "Vem kan slå Filip och Fredrik" var mycket intressantare..

Tror de flesta föredrar tv:en, framför antiken. Eller har jag fel?



Idol - Heja Robin, Molly & Moa!

Bloggade inte igår och det var för att jag inte hade lust att starta datorn. Efter fotolektionen i skolan tog jag och Martin bussen hem, och efter det åkte vi till Maxi med mamma för att handla massa grejer som vi ska ha ikväll då mammas kompisar kommer. Martin åkte till stan redan vid 6.20 imorse för att vara med på Kaggs gymnasiemässa, medans jag låg och sov. När jag vaknade hoppade jag in i duschen och när jag var klar åkte mamma och jag till stan för att köpa fars-dag pressent till morfar.

Nu sitter jag här, ska snart möta älsklingen vid bussen, sen fixa mig eftersom att gästerna kommer vid 18.30!

Kollade Idol igårkväll, någon mer än jag som tyckte att det var rätt att André åkte ut?


Och vilka var med på Böda camping?

Jag och mina vänner Amanda, Tilda, Sara och Josse var på Böda på Öland i sommras i ett antal dagar för att njuta av sol och bad. Just den veckan vi kom dit kom film-teamet dit. Killen och tjejen som pratade med oss och är från Skåne, och var inhyrda av kanal 5. För er som sett båda avsnitten vet att det var en till kille med dom, Andreas. Han och nårga andra var jag och Amanda med en kväll/natt.
Riktigt kul hade vi!! Fan vilka minnen man får när man såg alla på tv:en igen..
Fyra dagar på Böda, gjorde denna sommaren kalasbra.
Så har ni inte varit där, åk dit nästa sommar för tusan!

Riktigt pinsamt, men hur ofta är man med på Kanal 5?
Precis, så klicka HÄR för att kolla!
Spola till 33:08 







Antiken

Sitter här hemma vid köksbordet och käkar popcorn och pluggar på antiken. Försöker få in fakta i huvudet men det går inte så bra.. Blir ju inte bättre av att antiken är så oehört tråkigt.
Men man får göra det bästa av situationen, läsa lite varje dag t.ex!

Vad gör ni en kväll som denna?


Torsdag eftermiddag

Hej på er! ♥

Blev inget bloggande igår. Hade pojkvännen hos mig så hade helt enkelt ingen lust med att starta datorn. Vi kollade på Bonde söker fru och sedan Efterlyst sen väntade sängen på oss och vi somnade bums, trots vår tupplur tidigare under dagen.

Idag har det varit en riktigt dryg dag i skolan. Eller, bara halva är avklarad och den har bestått av matte från 8.15-8.25. Vi fick reda på matte proven och mitt resultat blev 13/39.
Vet inte ens om det är godkänt eftersom att våran mattelärare inte var där, menmen.
Det var ett bättre resultat än det jag väntade mig.

Sen vi slutade har jag hängt med Frida och Ellen, och vi har tillmestadels bara suttit och snackat och drygat. Efter 2 timmar fick jag nog och satte mig vid datorn istället. Värt?? Nej! 
Vi käkade nyss lunch, och nu sitter vi i korridoren och väntar på att läraren ska komma så att vi kan få tyskalektionen avklarad så att skoldagen blir avslutad!


Skolan är såååå kul

Nu har man klarat av en samhällslektion med vår biträdande rektor, som handlade om politik. Fick tyvärr inte tillbaka våra prov som vi gjorde för 2 veckor sedan eftersom att Lotta var borta idag. Synd, hade gärna velat se resultatet! Har precis haft lunch, om man nu kan kalla 1 cm raggmunk för det. Det var inte alls gott, så gick och mötte Martin istället och pratade lite med honom.

Just nu sitter jag i en soffa och lyssnar på mina fina klasskamrater som diskuterar olika saker. Vi "väntar" på att Anders ska komma så att engelska lektionen kan börja. Inte roligt alls, allas hat-lektion..


Not good at all

Imorse var det inte lätt att stiga upp från älsklingens sköna, varma säng. Men det fick gå eftersom att skolan väntade. Efter 3 timmars dans där vi fick komma på olika koreografier satte jag mig på bussen hem och direkt när jag kom innanför dörren la jag mig i sängen och somnade..

Vaknade runt 3 igen och sen dess har jag käkat, försökt pluggat, men istället kollat på massa olika tv program. Jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig? Jag kommer aldrig igång med att plugga längre! Dåligt!

Känner ni med att ni fått en dålig start på veckan?


7 november

Efter lunchen och 3 timmars digitalt skapande där vi klippte ihop olika klipp, tog jag bussen hem. Väl där åt jag makaroner och falukorv och sedan kollade jag lite på tv och efter det hoppade jag in i duschen. Fick ett sms från älsklingen som frågade om jag ville sova över hos honom inatt,
så pappa skjutsade mig dit.

Just nu sitter jag bänkad framför tv:en med älskling, Johan som tjockar sig med ostbollar och söta Chippen. Vi kollar tyvärr på Fotbollsgalan eftersom att dessa 2 nördar är intresserade..
Är glad att jag får spendera tid med min älskling, så jag får väl sitta här & vara en gullig flickvän.

Ha en bra kväll ♥


Härligt med måndag

Skola igen. Måndag igen. Efter att ha haft lov i en vecka.
Och vet ni vad det segaste som finns är?
Jo, just att gå i skolan, på en måndag, efter ett lov.
Någon som håller med mig i mina fina, positiva tankar?

Trots detta har min måndag varit bra hittills. Jag har klarat av en 3-timmarslektion med antikens Grekland, och käkat lunch med Amanda på Max. Vi har rett ut lite personliga saker, och allt är bra emellan oss igen. Känns riktigt bra! ♥


Helgen

Fredagen spenderades med älsklingen på stan + idol.

Lördagen skulle vi ha sett på bio, men den blev inställd.
Blev mys hos Magnus med mina härliga grannar istället.

Söndagen bestod bara av slapp + fika hos farmor + datan när Martin åkt.

PUSS.

Imorgon ska jag fasiken börja ett bättre liv, inte vara så negativ kring allt. Bara så ni vet alltså!


Böda camping

Just nu är det reklam på tv4's "Halv åtta hos mig" så jag passar på att skriva ett litet inlägg medans Martin tar cyklen till affären för att köpa gräddfil och dipp.
Ikväll är det säsongsstart på "Böda camping" som sänds på 5:an vid 20.00 - Missa inte det!

Jag och mina fina vänner var där i sommras, den veckan dom började att spela in, och dom filmade oss. Haha, vem vet, vi kanske slinker in på ett hörn? Usch nej! Saknar den tiden..

Vad ska ni ägna er åt ikväll?



3 november

Sitter här och slappar framför Martins dator och är helt uppsvälld efter att ha käkat pizza och haft det allmänt trevligt med Martins familj. Innan vi åt var vi på Hansa City och kollade runt på lite kläder och sånt. Hittade mycket snyggt, men kändes inte som att jag hade tid att prova. Har inte så mycket pengar kvar heller, är riktigt dålig på att hålla fast i mina pengar!
Någon mer som är som jag?

Imorgon blir det nog att åka hem till pappa igen efter att ha spenderat 5 dagar hemma hos älsklingen. Planer för helgen.. Antingen blir det halloween-fest hos Martins bror
(som Martin inte alls är sugen på, fuck him) eller så blir det bio med pappa och Johan :)


You´re my everything ♥

Myspys

Sitter här proppmätt framför Martins nya dator. Har nyss käkat riktigt god tacos, och just nu håller älsklingen på med att föra över massa filmer på usb:t. 

Senare ikväll blir det filmmys framför tv:en med älsk och hans lillebror framför Johans nya
platt-tv, med massa gott snacks. Love it!



Haha finfina bilder. Puss på er :*

En bra dag

Efter att ha sett både Beck - Levande begravd och Wallander - Arvet och ätit en god frukost med både rostad macka och O'boy känner jag att jag måste göra något "annorlunda" innan jag får panik. Blir bara att man sitter framför tv:en.. Snart ska jag åka med Martins mamma och lillebror för att hämta Martin vid bilprovningen, eftersom att han är där med sin storebror.
Efter det åker vi mot Elgiganten för att köpa en bärbar dator till min bortskämda pojkvän ♥



1 månad med min fina Martin ♥


Höstlov

Uppdateringen har inte varit av världsklass som ni kanke märkt, men det är bara för att jag försöker spendera så mycket tid som möjligt med Martin! Har varit hemma hos honom sen i söndags, och tror vi ska vara kvar här fram tills i helgen. 

Igår åkte vi in till bowlinghallen för att spela bowling med Tilda och Svala. Det gick inte riktigt som jag ville.. Kom sist, med över 100 poäng mindre än Tilda som vann, inget ovanligt alls. Efter gick vi till Donken och käkade, snackade och skrattade en massa. Skämde även ut oss en del, men det är sånt man får bjuda på ;)

När vi kom hem kollade vi på "Friends with benefits" med hans lillebror Johan. Den var väl helt okej. Dock somnade Martin under filmen så han blev lite småtjurig då filmen var slut och jag var tvungen att väcka honom (a)

Idag har vi inte gjort någonting, fårse vad som händer mot kvällen. Puss


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
PokerCasinoBonus